Vi som var med på toughest senast tyckte att det var sjukt roligt. Hinderbanelopp har verkligen exploderat de senaste 5-10 åren och det är inte konstigt. Det är riktigt kul, bra träning och man måste inte ha stor erfarenhet eller kunskap. Vidare behöver man inte vara medlem i någon klubb för att få tävla heller. Ett recept för framgång!

Ullevi arena challenge 2016

Detta är ett av alla nya lopp som poppat upp den senaste tiden. Tack vare Nordic Wellness kan man få en startplats för endast 100kr och uppåt!

Loppet är 5km och innehåller hela 60 hinder, vilket gör det till ett av världens mest hindertäta lopp. Hindren är framtagna av military fitness vilket bådar för att det ska vara svårt och kul.

träning

Träning med viktväst

För att få extra bra träning har vi börjat testa att använda viktvästar. Med en väst får du lätt en större belastning och högre intensitet i träningen.

Det fungerar bra till ”vanlig” träning men det är verkligen optimalt för just hinderbaneträning. Kan man ta sig runt ett lopp med en viktväst kommer det vara mycket lättare utan!

Men som sagt så är det även ett utmärkt redskap att springa, gå eller göra kroppsviktövningar med. Variationerna är väl egentligen oändliga, varför inte spela fotboll med en viktväst? Läs mer om viktvästar här.

Vi är 4 stycken som har köpt en väst just nu. Vi var ute i lördags och joggade lite, gjorde chins, armhävningar och liknande på ”lejonslätten”. Riktigt tungt var det och vi ska försöka fortsätta med denna tradition framöver!

Until next time!